Tanıtım filmleri bir ürün, üretim, hizmet veya organizasyon hakkında tüketicileri bilgilendirmek için tasarlanmış, firmanın kimliğini, tarzını ve marka algısını yansıtan görsel ve çok etkili bir iletişim aracıdır.
• Potansiyel müşterilerinizle ilk buluşma. Etkili, ilgi çekici, güven veren, kendinden emin ve fazlasıyla bilgili görünen bir film ile 10 üzerinden 5 olumlu puan alındı bile. Sosyal ağlar, web sayfası, satış ekibinin iletişimi, sponsorluklar, ürün kalitesi vb. durumlar da geriye kalan 5 puan.
• Seri halde çekilen reklam kampanyalarından farklı olarak bir defa çekilir. Konu, mesaj, ortam belli olduğu için ilave materyallere (mekan,kast vb.) genelde gerek kalmaz. Tanıtım filmi bu sebeplerle daha az maliyetlidir.
• Anlatılmak istenen konu doğrudan ve gerçek ortamında aktarılır. Bu açıdan gerçek alıcısı, yani potansiyel müşterilere, tam da istedikleri bilgiler iletilmiş olur.
• Tanıtım filmiyle verilen genel bilgi sonrasında Dünya üzerindeki herhangi bir lokasyonda bulunan potansiyel müşteriler, firmanızı ziyaret etmeden bilgi sahibi olmuş olur. Satışları artırmanın sağlıklı yollarındandır.
• İlgi çeken mükemmel bir film hazırlandığında prestiji olumlu yönde artırır ve sosyal ağlar, web sitesi gibi diğer iletişim kanallarına yönlendirerek otoriteyi daha da güçlendirir.
• Güçlü bir senaryo ve kurguya sahip olduğunda, hedef kitlenin dışında kalanlar tarafından da ilgi görerek marka/firma bilinirliğini artırır.
Kurum veya markayı temsil edebilecek en yeni yollar için durmadan fikir üretiyoruz. Biz çarpıcı efektler geliştirmek için uygun vizyona sahibiz ve daima hazırız. Bir şeyi net olarak biliyoruz; kurumun içgörüsünü, potansiyel müşteriyle birleştirmek için geliştirilen stratejiler, yatırımı olumlu yönde etkiler.
Rekabet korkutucu bir kelime. Biz onu seviyoruz, bizi devamlı tetikliyor ve gelişiyoruz.
Kurumsal Tanıtım Filmi için; tesisi biraz dışarıdan, biraz içeriden çekelim, biraz da üretimi gösterelim basitleştirmesi yaygın olarak kullanılır ve genelde sıkıcı videolar üretilir. Biz duygu ve hislerle güçlendirilmiş çarpıcı bir video için yeni yollar keşfetmeyi seviyoruz. Profesyonel işlerde izlenecek yolu senaryo belirler. Senaryoyu da markanın kendini nasıl algılatmak istediği.
Cesur videoların oluşturulması için kitle analizine ihtiyaç duymaktayız. Kitleyi tanıdığımızda kuruma özgü fikirler geliştirmek en sevdiğimiz kısım.
Tanıtım filmlerinin markaları ve kurumları az ve öz aynı zamanda kısa sürede etkili bir şekilde tanıttığını düşünürsek ki "doğru anlatılmışsa", kitlelere görsel hitap etmek isteyen her kurumsal markanın örneğin; fabrikaların, üniversitelerin, okulların, otellerin ve diğer üretim yerlerinin tercih edeceği görsel araçlar olduğunu söyleyebiliriz.
Tanıtım Filmi : Nitelik ve nicelik olarak konuyla ilgili bilgi verir. Olduğu gibi anlatılır. Bilgilendirici olduğu için konuya ilgi duymayan insanlara sıkıcı gelebilir. Genelde kullanılan “monolog” iletişim dili kullanılırsa dikkat çekmek mümkün olamaz. Kullanıcıdan çok markaya odaklanıldığında, devamlı kendinden bahseden sinir bozucu bir arkadaş etkisi oluşturabilir. Kaç kişi sadece kendinden bahseden birini uzun uzun dinler ki? Elbette ki mevcut teknolojiyle daha eğlenceli ve izlenebilir filmler oluşturulabilir. Potansiyel müşterilerle, mükemmel hazırlanmış bir video vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Reklam Filmi : İzleyiciye odaklanır. Marka kendi hayallerini ve mesajını, izleyiciyi de içine çekebilecek bir duygu bütünlüğünde sunar. Stand-up showları örnek verirsek ; insanların hatıralarına dokunarak güldürür ve ilgi çekmeyi başarır. Reklam filminde duygu vardır (üzer, eğlendirir, sevindirir, kahkaha attırır, şaşırtır), farkındalık kazandırır, marka veya konuyla bağlantılıdır, hatırlanma oranı maksimum seviyededir ve etkisi daha uzundur.
Tanıtım filmi bütçesi, kurumun izleyiciye aktarmak istedikleriyle belirlenir. Güçlü bir filmin oluşturulması “tercih” edilmelidir.
Kurumun anlatacak çok şeyi varsa “tercih” devreye girer. Şöyle ki; kendi pazarında ciddi bir rekabet yaşayan ve haliyle marka değeri yaratma çabası taşıyan kurumlar, güçlü fikirlerin, çekim tekniklerinin ve teknolojinin bütün imkanlarını kullanmalıdır. Bunlar; senaryo, kurgu, cast / oyuncu, seslendirme, 3D animasyon, görsel efetkler (text tracking, stop motion vs.), çekim lokasyonları ve adedi, havadan görüntüleme v.b. araçlardır. Bu imkanları kullanmak istemiyorsa bu bir “tercih” olur.
Senaryonun genişliğine göre 100.000 TL ve üzeri bütçeler olabileceği gibi, 10.000 TL gibi kısıtlı bütçelerle de film yapılabilir. Bütçeler; ayakları yerden kesmekle, “nefesleri kesmek” arasındaki farkı belirler.